Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2007 18:06 - Телегония
Автор: roksolana Категория: Други   
Прочетен: 4109 Коментари: 10 Гласове:
0



   
    Колко често срещаме тази дума?
   
    Никога? 
    По-рядко, отколкото примерно "бременност" или "политика"? Или "инфлация" да речем, или "екология"...която и дума да вземем, "телегония" ще се окаже по-рядко срещана.
     Определено това явление ни е по-непознато от "явлението" "Биг Брадър"...И защо ли така?

      Телегония (от древногр. "теле" - далеч, "гоно" - семе, зараждане) е явление, познато отдавна, повече от век. През 19 в. Феликс Ладентек провежда опити с животни, които многократно го подтвърждават. През 1889год. излиза книгата му  "Индивидът, еволюцията, наследствеността и неодарвинистите", в която има отделна глава "Телегонията или влиянието на първия самец". И ако за животните (коне, гълъби, кучета) възприемаме данните от експериментите съвсем естествено, то като стане въпрос за човека...започват сложностите  с възприемането.

       Колко жени са готови от раз да приемат, че първият мъж в живота им е оставил завинаги следа в съществото им и тази следа може най-неочаквано да се прояви в децата им? Колко без вътрешно съпротивление са готови да приемат идеята, че всички мъже, които са имали в живота си, преди да срещнат бащата на детето си, предават по нещичко на това дете. Пиша за жените и се сещам за мъжете...ако се замислят и за това...по-добре да си мълчим и да се правим, че това не съществува.

        Академикът на РАЕН (Руската академия на естествените науки) Станислав Семьонов: "При явленито телегония става дума за предаването на наследствени черти именно при интимна близост. И целият  проблем е там, че този контакт не е нещо примитивно-генетично, а нещо извънредно по-дълбоко. Това е свързано не с контакта на известния ни биологичен материал на бащата и майката, а с друга структура, която съдържа информацията.
   ...Шопенхауер предлагал да се изчислява началото на  живота на даден индивид от деня, когато неговата майка за пръв път е видяла баща му. Шопенхауер е грешал рядко, но тук здравата е сбъркал. Ще поправим Шопенхауер и ще уточним, что дата на раждането на детето би трябвало да се смята денят, в който неговата майка за пръв път е имала интимна близост.
    ...Човекът, както и другите живи същества се състои освен от тяло и от друга субстанция, която се явява материален (на друго ниво) носител на наследствена информация...това е явление от биологичен порядък, но на не известно за нас ниво...Засега не сме открили носителя на тази субстанция. Точно така е било на времето с откриването на хромозомите и гените. Предстои ни да открием продължението на тази верига..."

     Доктор на медицинските науки, професор Владимир Барабаш: «Нашите предци по априорен път са  узнали едно елементарно правило на генетиката: първият в живота на  жената  сексуален  контакт оставя в системата на нейната  генетична  наследственост неунищожима  следа до края на живота й."

    Не знам още колко врме ще мине, докато това започнат да го учат в училище (т.е. ще бъде общоприето като научна истина) - че човек е сложна енергоинформационна система, която постоянно взаимодейства с всички подобни системи (живи същества) наоколо. Че при интимна близост това взаимодействие достига най-високата си точка. Че първият интимен контакт "отключва" в организма на жената наследствената програма, която "работи" с децата й, но - използвайки целият "информационен материал" - от всички интимни контакти до зачеването на детето.

По-подробно от първоизточника с повече информация и за животните, и за човека:
http://www.redstar.ru/2006/04/15_04/6_02.html
http://leni2263.livejournal.com/46136.html

И това - http://www.yugzone.ru/articles/telegonia.htm - от гледна точка на православната църква.
Всички препратки са на руски.




Гласувай:
0



1. ninaantonova - Много интригуващо,
19.07.2007 22:40
не съм се замисляла, но има логика. Както можем да кажем, че детето взема част от гените на родителите, защо да не приемем и тази постановка за която пишеш, и която явно е резултат от изследвания.
Интересно е като теория, която е нова, поне за мен. Благодаря ти. Лека нощ. Нина
цитирай
2. comfy - Хм...
20.07.2007 09:30
"първият в живота на жената сексуален контакт оставя в системата на нейната генетична наследственост неунищожима следа до края на живота й."

Очевидно, авторът на това твърдение е много малко запознат с действителните резултати на генетиката... Освен това, дори и да се въздейства върху генотипа на даден човек - в случая жена, която после би станала майка, това не означава, че цялата информация от генотипа или в частност именно тази, се предава в следващото поколение.
Да не говорим за това, какво всъщност се онаследява - "наследствени черти" или нещо по-друго, облечено в понятието "норма на реакция".

... Не обичам да споря - изтъквам само информация, която не може да бъде пренебрегната от привържениците на горната теория, просто защото е резултат от многогодишни наблюдения и експерименти, осъществени от най-различни НЕПРЕДУБЕДЕНИ изследователи по цял свят.

... Но, иначе, както винаги, интересен постинг за размисъл - колко различни са хората и техните мисли и желания! :)))))))

Поздрави, Ваня! ;)*
цитирай
3. roksolana - :) Нина,
20.07.2007 10:17
Усмивка за теб! :)
Слънчев и лек ден!
цитирай
4. roksolana - :) comfy,
20.07.2007 10:38
Генетиката си е генетика - нея никой не я отрича и не я пренебрегва.
Освен това, което според нея е носител на наследствена информация, не може ли да има и нещо друго, което предава информация?
Най -"логичният" отговор естествено е: "Няма. Защото не е открито от науката". Или просто десетилетните наблюдения и експерименти още не са се добрали до тази област на изследване...
Ти сигурен ли си, че всички научни открития, всички експерименти и наблюдения и получените резултати стигат до "широките народни маси" и дори до специалистите в съответната област? Аз - не.
Останалото май вече съм ти го казвала... :)
:)*
цитирай
5. comfy - Е-е-е-е! :)))
20.07.2007 17:20
"Генетиката си е генетика - нея никой не я отрича и не я пренебрегва.
Освен това, което според нея е носител на наследствена информация, не може ли да има и нещо друго, което предава информация?
Най -"логичният" отговор естествено е: "Няма. Защото не е открито от науката"."

Не само че това не е най-логичният отговор, ами и отдавна е доказано, че има и други структури и системи в биологичния свят, които пренасят съответна информация. Тя обаче само в някои случаи е равнозначна на понятието "наследствена" - нека не отместваме предмета на дискусията встрани.... Или пък, да я отместим, защо не (в твоя блог сме:)))))?

Описаната "теория" за значението на първия самец е също като познатата на психологията теория за "импринтинга", която макар и вярна за някои животни, с много повече уговорки може да се прилага спрямо човека - може да се използва аналогията, обаче...

"Ти сигурен ли си, че всички научни открития, всички експерименти и наблюдения и получените резултати стигат до "широките народни маси" и дори до специалистите в съответната област?"

Хе-хе-ее! :))))))
Сигурен съм, че не само ние, но и специалистите (конвенционалните специалисти!) не виждаме нищо друго, освен върха на айсберга, при това на този айсберг, който ни е позволено да видим... Ну и что?? :)))))))
Нали когато изучаваш даден обект, предмет, явление, събитие, в продължение на достатъчно дълго време, започваш да прозираш същността на нещата даже по няколко небрежно изтървани думички..... :)))))))))))))))

Поздрави, Ваня!! :))

Приятно е тук, в блога ти!
Май го казвах вече - ех, скле*роза, ко да са прай... ;))))))))))

***
цитирай
6. roksolana - :) comfy,
20.07.2007 17:36
Радвам се, че получаваш приятни емоции :)

Слънце в душата ти желая! :)
цитирай
7. leif - :)))
21.07.2007 11:49
Смятам че е много вероятно това да се случи.
Емоционалното състояние на майката по време на бременноста,оказва голямо влияние върху развитието на детето.
Защо тогава и минали чувства и подсъзнателни спомени също да не влиаят......
цитирай
8. анонимен - книга
21.08.2007 10:22
здравейте, препоръчвам ви да прочетете книгите за "Анастасия" от Владимир Мегре, повярвайте ми заслужава си, особенно 2-ра част на 8-ма книга - "Обредите на любовта", мисля че я има в izvorite.com или в spiralata.net там много точно и хубаво е описана "телегонията" - тя наистина съществува и ние просто не си даваме сметка за много неща в този живот, просто защото не ги разбираме или не не семе се замисляли, това не значи че трябва да ги отричаме.
Поздрави Буба
цитирай
9. roksolana - :) Буба,
28.08.2007 11:41
Благодаря ти за коментара!
Много е хубаво, че информацията за телегонията става все повече, но е доста трудно да стигне до всички...Училището,вестниците и телевизията са заети с "по-важни" работи. Включително и с хленченето за деградацията ни...
цитирай
10. ernest - Aз също съм споменал в един пост за телегонията
13.05.2017 14:48
http://ernest/tq-i-toi/2014/03/18/ima-li-vechna-liubov-2-chast.1248830

както и в главата за сексуалната революция от книгата ми Разбуленото лице на рока и метъла.

Прочетох вашето мнение за Шопенхауер. Оказва се обаче, че не е грешал. Става въпрос за една друга тънкост - първото влюбване, при което се запазва информация в биополето в два от пластовете за цял живот. При първото влюбване има фотооното излъчване на биополето. А най-силно е излъчването при първо влюбване и освен това до този момент биополето на момата е чисто. Един от законите в био излъчването е, че при по-силният фотонен признак на ДНК се измества по-слабия и така в потомството се запазват антропологически свойства и признаци на първата любов, които могат да се запазят и през поколение. За това, освен че е важно жената да се омъжи за първият си още това да е по първа любов.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: roksolana
Категория: Други
Прочетен: 759758
Постинги: 391
Коментари: 1316
Гласове: 9719
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930