Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 14:07 - RUSSIAN мистицизъм/сциентология/ и тайните на небостъргачите
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2977 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.11.2014 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                         Самопровъзгласилият се за"Премиер на Съветския съюз" дьо Ротшилд е бил запознат с езотерични принципи и поддържа окултно-базиран генерален план за управлението му и задгробния живот.

На 12 септември 1947 г., в 13:00, Сталин ръководи полагането на камъните  за осем от най-строгите небостъргачи които света някога е познавал. Смята се, че сградите са били планирани в чест на 800-та годишнина от Москва, но тяхното местоположение се появява случайно. Въпреки това, Сталин взе драстични мерки, за да се гарантира, че те да са всичко друго, но и произволно позиционирани. В един случай Сталин отклонява потокът на река Москва, за да се създаде малко по-различно гледна точка на небостъргача. В друг, той разрушена една обичана наследство област на земята. В още един, той дори разрушени най-свещеното катедрала в Москва, за да се построи небостъргача в който е възнамерявал да бъде погребан вътре. Поведението му беше странно, особено предвид факта, че имаше много свободни парцели в района на обектите беше избрал , Тези, които го поставиха под въпрос бяха подложени на наблюдение, или дори осъдени на смърт. Посланието е ясно: позициониране на небостъргачите Москва Сталин е строго секретно.

От Луксор до Лондон, градове са проектирани в съответствие с принципите на свещената геометрия. Някои модели са ориентирани пътища и сгради в съответствие с летни или зимно слънцестоене. Washington DC заети масонски принципи, а други си построили своите паметници по начина на "както по-горе, така че по-долу". Може би Сталин е имал подобна цел, когато  проектира небостъргачите в Москва?


image
Гледката на две от Seven Sisters на Сталин (доколкото ляв бек и средната е десен бек), както е показано на стенописа вътре в Hotel Ukraina (също един от Сталиновите Seven Sisters) © Andrew Гоф


Русия и окултното

В книгата си, окултните В Русия и Съветския съюз , историк, Бърнис Glatzer Розентал, гласи:

Окултизмът в края на Имперска Русия (1890-1917) е не просто  прищявка; той е дълбоко и трайно въздействие върху руската и съветската мисъл и култура ... окултните идеи, които се разпространяват в началото на ХХ век в Русия са допринесли значително за политиката на мит и култ, които доведоха сталинизма.

Така че, какво точно са били тези "окултни идеи"?

Русия е очарована от мистицизъм в продължение на векове, включително дисциплини като магия, гадания, еврейския мистицизъм, geomancy, алхимия, сънища, свещените камъни, и други. Знаменитият цар Иван Грозни (1530 - 1584), се е консултирал с финландските магьосници, както имаше баща си и дядо си, и разбрах езотеричното значение на камъните скъпоценност в екипа му. Няколко години по-късно, през 1586, Цар Борис Годунов (1551-1605) се е опитал да наеме услугите на английския алхимик, Джон Дий, който бе успешно посъветва кралица Елизабет I време решаващ период в историята на Великобритания. Въпреки Dee сърдечно отказал, сина му Артър, алхимик като баща си, приема поста и е служил като Москва придворен лекар, в продължение на много години.

Манията на Русия по окултизма е довела до един наистина завладяваща период от сталинисткия история. Забележително е Тунгуският случай на 1908 г. Смята се, че са били експлодираща комета, създадена мощна експлозия, която изгаря около 80 милиона дървета в Руската пустинята и изглежда стимулира какво е вече езотерично фанатична страна. Имаше три основни движения на деня, най-популярният е спиритизма, или убеждението, че духът живее след смъртта и да се предават съобщения с астралното състояние. Спиритизма имаше международна обжалване и придобити милиони последователи. Друг движение е теософията, проучването и практика на сравнителни религии, популярна от руския задграничните, Елена Блаватска, който основава Теософското общество в Ню Йорк през 1875 г. Третият е масонството, за който се смята, че са били въведени в Русия през 1731 от членове на Великата Ложа на Англия. До 1917 Русия имаше над 2500 масони, в допълнение към много розенкройцери и Martinists, подобни поръчки също са популярни в момента.

През същата година, на 13 май 1917 г., в разгара на руската революция, три малки деца са били посетени от Въведение Богородично в Португалия. Свещеният ритуал довери три тайни, известни като "трите Тайните на Фатима". Не е изненадващо, нецензурирани сметки съобщават, че децата са виждали бяла светлина в небето, не привидение на жена, заключение, което изглежда да е имало манипулация от страна на Църквата. Първата тайна справиха с видения на ада, а втората, която бе разкрита едва през 1941 г., говори на Русия:

Когато видите нощ озарен от неизвестен светлина, знам, че това е най-голямо знамение ли даден от Бога, че той е на път да накажа света за неговите престъпления, чрез война, глад и гонения на Църквата и на Светия отец , За да предотвратите това, ще дойда да попитам за освещаването на Русия да ми Непорочното Сърце, и общението на обезщетение на Първа събота. Ако исканията ми са обърнали внимание, Русия ще се обърнат и ще има мир; ако не, тя ще се разпространи грешките си по целия свят, което води до войни и преследвания на Църквата. Стоката ще бъде изгорена на клада; Светият отец ще трябва много да пострада; ще бъдат унищожени различни народи. В крайна сметка, моята Непорочното Сърце ще възтържествува. Светият отец ще освети Русия за мен, и тя се превръща, и период на мир ще бъде предоставена на света.

За съжаление, това пророчество се яви само след началото на Втората световна война.

Остава въпросът, с цялото прозрението, че Пресветата Дева можеше да даде, защо тя би ли открои Русия, и защо тя би съобщила такава сложна съобщение на три малки деца? Половин век по-късно, през 1990 г., църквата разкри третата тайна, която се оказа е чиста измислица. Може политиката да е причината Русия да е включена в легендарните пророчества, или окултни сили по време на работа?

Притокът на спиритизма, теософията и масонството би трябвало да има дълбок ефект върху младия, впечатлителен и амбициозен Сталин. Но имаше и други влияния, също. В Санкт Петербург, Григорий Распутин Сближава, Руската мистика и съветник на Романови, е убит през 1916 г. сред сериозни противоречия, но не и преди това, че е оставил траен отпечатък върху руското висше общество. Имаше и един подземен поток от езотерични мисловни лидери, като забележителното Рудолф Щайнер (1861 - 1925), който поддържа неговата независимост от други фракции и все още държи пръста си върху пулса на руски мистицизъм. Щайнер чувствах, че Русия е страната, която най-добре улавя духа на времето, и чиито души държат душите си отворена за "непрекъснат приток на Христовият Импулс". Той предположи, че "женски" Изток (Русия), следва да бъдат импрегнирани с "мъжки" запад, въпреки че по-късно той разкритикува болшевизма, или марксистко фракция, която се превърна в Съветския съюз, като нездравословно хибрид на източната мистика с западната абстрактното мислене. Щайнер е добре обмислен от и имаше доверие в влиятелните кръгове. Най-общо казано, един или последвано неговата школа на мисълта или Блаватска, но не и двете.

Тогава там е спорна работата на Николай Фьодорович Фьодоров (1828 - 1903), свободно мислещ писател, който, въпреки че не са добре познати по време на неговия живот, става влиятелен след тази смърт. Това е иронично, за възкресение беше във фокуса на работата си. Фьодоров беше категоричен, че възкресението не е само научно възможно, това е морално задължение на обществото. След смъртта му на Фьодоров движение, известно като Fedorovtsy, стана "нов черен". Водени от поета, Александър Горски (1886 - 1943), Fedorovtsy подкрепял идеята за "обща задача", или задължението на всички живи същества, за да възкреси мъртвите и, в крайна сметка, за да се преодолее смъртта напълно. Николай Setnitsky (1888 - 1937), привърженик на идеите Фьодоров е, лобира за премахване на кремация и връщане към по-традиционните погребения, така че запазването на тялото, а оттам и физическото възкресение, би било възможно.

Руски интелектуалци бяха обсебени от безсмъртието, и запазването на предшественика на Сталин, на любимия комунистически революционер, Владимир Ленин (1870 - 1924), в Red Square подкрепени Fedorovtsy принципи и подсилени предизвикателно убеждения на Русия, че възкресението ще бъде постигнато. И така Ленин причака Неговото възкресение, триумфално завръщане зависима от технологичния напредък. В съответствие с тази вяра, тялото на Ленин е съхранена в един куб, с форма, която представлява четвъртото измерение и която позволява на организма да оцелее дезинтеграция, според теософите, като художник, Казимир Малевич (1879 - 1935), който бе категоричен, гробницата на Ленин да бъде оформена в един куб, като по този начин се гарантира безсмъртие. Гробница архитект на Ленин, Алексей Шчусев (1873 - 1949), се съгласи и проектирани три кубчета за руския лидер, представляващ вечността и Светата Троица.


image
Гробницата на Ленин на преден план, Red Square/Червен щит/, Moscow © Andrew Гоф                                                                                                                                   Сталин умира на 9 март 1953 г. и е погребан в гробница на Ленин. Той остава там до 1961 г., когато член на партията, една жена на име DA Lazurkina, съобщи в партиен конгрес 22-ри, че Ленин е явил да си в сън и се съобщава, че той вече не иска да лежи до Сталин. Невероятно, но никой не оспорва иска й и Сталин  веднага се премества в външен парцел в близост до стената на Кремъл.


image
Гробница на Сталин, в близост до Кремълскта стена, но отделно от мавзолея на Ленин

image
Възраждането на работа Фьодоров може да доведе до развитието на Cosmism, философски и културно движение, която се опитва да създаде хармония и ред в една нова епоха на технологично определена еволюция. В тази конструкция технология, която не е само новата алхимия, това е най-сигурният път към безсмъртието. В действителност, много писатели на деня, като Андрей Платонов (1899 - 1951), смята, че инженерът е новият пророк, маг и първосвещеника, който използва технология за насочване на свръхестествени сили.

Неизменно, езотеричната революция  в Москва доведе до много конфликти, и през 1913 г. две групи, известни като символистите и футуристи, се сблъскаха. Те не са съгласни на повечето неща, с изключение на тяхната вяра в необходимостта от "нов език". С превратът на болшевишката хунта, тези движения са премахнати. Въпреки това, търсенето на нов език продължава и изглежда са се проявява в диалекта на технологиите.

Култът към Сталин

Сталин има много общи черти с Адолф Хитлер (1889 - 1945), включително и с убеждението, че светът е бойно поле, а през 1939 г. той е подписал таен пакт с нацистите, състояща се от десет години, договор за ненападение. Въпреки, че Хитлер би по-късно двойно го пресече, двете диктаторите са свързани в продължение на много теми, включително и пълното им пренебрежение към достойнството на тези, чийто произход политическа или етническа са различни за техните. Те също споделяха и мания към окултното.

Бърнис Glatzer Rosenthal прави интригуващо наблюдение:

Сталин е слънцето и кадрите фазите на луната ... Една легенда разпространен, че "Сталин е знаел /също като Путин/ че той е въплъщение на Manu, Велик Учител ".

Военен Air Force и войници от Втората световна война крещяха, "За Родината! За Сталин !. " Сталин е хипнотизирал народа и мнозина смятат, че промените в ритъма на речите му съзнателен техника за манипулиране на публиката си. Любопитното е, че Сталин е забранил хипнозата през 1948 г., което предполага, че се страхува неговата ефективност.

Интригуващо е, че на петдесетия си рожден ден, Сталин променил  деня на раждането си, той се движи напред във времето от една година и три дни 18-21 December 1879 г., без никакво обяснение за това защо. Беше ли просто да отбележат раждането на една нова ера, или е имало повече за избора си на зимното слънцестоене, отколкото се срещна очите?

Поведението на Сталин се променя след самоубийството на жена си през 1932 г. Той се премества от Кремъл, където е бил измъчван от паметта й, до гора в квартал Kuntsevo на Москва, където умира на 5 март 1953 г. Данните сочат, че той може да да е бил убит, но това със сигурност щеше да е много заподозрени. За разлика от Ленин, чиито писма и архиви са лесно достъпни, повечето от личните архиви на Сталин са били унищожени след смъртта му от политически наследници. Това, което остава е обозначена като поверителна и се поставя в  Президентският архив в Кремъл.

image
Култът към Сталин се намира в много метростанции в Moscow © Andrew Гоф                                                                                                                                                            Оцелели вещи на Сталин предполагат, че се е възхищавал на Иван Грозни, както и Петър Велики,  широко известно е, че руските управници практикували алхимията, астрологията и архитектура в техните съдилища от най-малко шестнадесети век насам. Петър се казва, че са били започнати от легендарния архитект и масон, Кристофър Рен. Един век по-късно Яков Bruce, пряк потомък на Робърт Брус, крал на Шотландия, станал известен като "руски Фауст", заради репутацията му за магия, която включваше възкресението на умряло куче, създаването на заглушаване на камериерка от цветя, и заден процеса на стареене на стар човек и му позволяват да бъде отново млад. Любопитното е, че проверка на имуществото на Сталин разкри, че той притежава нищо от злато. Може това да се дължи на вярата му в алхимията и разбирането, че златото може да се произвежда само от неблагородни метали?

Библиографката на Сталин, Евгения Zolotukhina, разгледа библиотеката си след смъртта му и отбеляза:

Обстановката в дачата бе оспорван и формално, единственото приемливо Стаята беше библиотеката, която имаше усещане за уют ... Той прочете всичката емигрантска литература, която се появи в руския ... В следвоенните години той се интересува от книги и списания за архитектура. Книгите могат да бъдат намерени на нощното му шкафче. (Предвид Zolotukhina е записано на лента от Рой Медведев).

През 1945 г. Сталин претърпява първата си промяна и става обсебен от безсмъртието, и архитектурното наследството.

Архитектура: Нов език

През 1935 г., десетина години преди изграждането на небостъргачи на Сталин, Москва откри първия си линия на метрото. The Sokolnicheskaya линия, 6,8 мили дълъг,  дълбоко под земята и се състои от 13 пункта. Линията е цветово кодиран комунистическата червена и премина от бъдещия сайт на Московския държавен университет, по средата на най-силно изразено завоя на река Москва и в Червения площад. По това време бъдещият сайт на Московския държавен университет бе сравнително безплодна, правейки избора на първа линия на Москва Metro малко любопитен. Въпреки това, може да има една много интересна причина наистина: пътя на метрото огледала траекторията на зимното слънцестоене залеза на. Може би отговорът включва и легендарният Метро-2, таен подземен система, изградена от Сталин и е известно, че КГБ като "D6". През 1991 г. Министерството на отбраната на САЩ, предоставена някаква представа:
Тези съоръжения са свързани помежду си чрез мрежа от дълбоки взаимосвързани линии на метрото, които осигуряват бърз и сигурен начин за евакуация на ръководството. Ръководството може да се движи от техните мирновременни офиси посредством скрити входове в защитни квартали под града. Има важни дълбоко подземни командни постове в района на Москва, един намира в Кремъл. Съветската преса е отбелязано наличието на огромен подземен бункер лидерство в непосредствена близост до Московския държавен университет. Тези съоръжения са предназначени за национално командване орган по време на война. Те се оценяват на 200-300 метра дълбочина, и могат да се настанят около 10 000 души. Специална линия на метрото започва да тече от някои точки в Москва и евентуално на VIP терминала на Внуково Airfield ...

Идеята за две влакови линии, една тайна, отразявайки посред зима залеза е очарователно, особено след като всяка пътува през подземен команден пункт под Московския държавен университет и (никога построен) Дворец на Съветите и в Кремъл и Ленин гробница на Червения площад ,

image
The Sokolnicheskaya линия (вляво) и горната тайната Metro-2 всеки следва линията на зимното слънцестоене на път към Кремъл на Червения площад

Вторият етап на московското метро, ​​е открит през 1938 г. Петнадесет години по-късно Сталин добавя Кръгова метролиния, първият в света кръгова линия на метрото. Това беше върхът на сталинистката епоха на архитектурата, и Кръгова метролиния на 12 станции остават готик маркиране на времето за просперитета, че Сталин се опитва да създаде.

Кръгова метролиния продължава една дълга традиция на кръгови заграждения около Москва. Първата стена затворено Кремъл, и на днешния Bulvarnoye Koltso (Boulevard Ring) пътна система е изградена върху крепостната стена на шестнадесети век, наричана по-рано Bely Gorod (White Town). Вторият пръстен, разположен извън булевард Ring, се нарича Sadovoye Koltso (Garden Ring) и също е построена през заграждение шестнадесети век. Третият пръстен, завършена през 2003 г., е построен извън Garden Ring и е магистрала с висока скорост. Четвърти магистрала пръстен е планирано да започне и най-външния пръстен, Moscow Automobile Околовръстен път, представлява приблизителното обиколка на града, капсулиране на други пръстени като руски кукли.

image
Metro Москва Карта


Кръговата линия е най-новата добавка към московското метро. Тя никога не е била предвидена. Не е изненадващо, Сталин е свързан с неговия генезис, и се казва, че когато той се премести чашата си с кафе, от картата на развитие московското метро го остави кафяво кръгло петно, което предизвика идеята и пломбирано цветен код на линията като кафяво. Той често е цитиран като казва: "Това е вашата основна вина, той трябва да бъде построена." Възможно ли е градски мит на кафявата кафе пръстен да е прикритие за истинската причина, че иска да се въведе околовръстния път около Москва? Знаете Сталин има генерален план? Образът на небостъргач във вътрешността на петолъчна звезда във вътрешността на кръг е обща тема за Сталин, вдъхновени кръгова линия.

Сталин е бил наясно, че останалата част от света, и най-вече САЩ, прегърна технология, за да се създаде вдъхновяващи небостъргачи и че Москва нямаше. Наследник на Сталин, Никита Хрушчов (1894 - 1971), припомня мислене на Сталин по въпроса: "Спечелихме войната ... чужденци ще идват в Москва, ще се разхождат, а няма небостъргачи. Ако те сравняват Москва да капиталистически градове, това е морален удар за нас. " Въведете първата съветска проекта високи, абсолютно зашеметяваща, дързък и смайващото дизайн, пълна с гигантски статуя на Ленин на върха. Тя щеше да се нарича "Дворец на Съветите", и Сталин е имал намерение да бъде погребан в него.


image
Общата сталинистка картина на московското метро кръгова линия показва небостъргачи във вътрешността на кръг и с петолъчка © Andrew Гоф

image
Една обща стенопис на сталинисткия Кръгова метролиния показва петолъчна звезда на върха на кръг със слънцето, излъчваща под © Andrew Гоф                                                                                                          Целият замисъл на небостъргачите продължава древна традиция на приказни структури определяне майсторство на човека от неговия свят: сгради като Вавилонската кула и Голямата пирамида в Гиза, които при 146 метър остава най-високата сграда в света до Катедралата Линкълн в Англия е построена (1311 - 1549); узурпирал само от Паметник на Вашингтон през 1884 г. Днес, най-високата от човека структура в света е Khalifa Tower в Дубай, Обединени арабски емирства, измерване 829,8 метра (2722 фут).

И така, през 1935 г., насърчавана от проектите за Двореца на Съветите, Сталин разкри какво се нарича Генералния план за Москва, която се състоеше от насоки за нови разработки и призова за сгради да бъдат най-малко на шест етажа. Почти по същото време той спонсорира поредица от Москва канали и пътища. Две години по-късно, през 1937 г., в основата на Двореца на Съветите е положен и емблематичния небостъргач е черта на печати. Разочароващо, проектът е спрян през 1941 г. и на сайта изоставена, но не и преди да бъде лишен от своята стоманена рамка за използване в подсилване на защитата пръстен на Москва. Вход на Русия в света на небостъргачи, с една сграда, която би била в света най-високата, ще трябва да почака - германското нахлуване бе започнал. Хитлер се отметна от обещанието си и това означава война. Седемнадесет години по-късно фондации небостъргача бяха използвани отново за това, което ще стане най-големият басейн на открито в света. За щастие, басейнът е съборен а репликата на оригиналната катедралата на Сталин е разрушена е възстановена в края на 1990.

image
Дизайн на не-построен дворец на руснаците


Между 1947 г. и 1956 г. на руския архитект, Борис Iofan, развива над половин дузина проекти за Двореца на Съветите, с надеждата за подмладяване на проекта. Сталин отхвърля всяка, което отчасти се дължи на факта, че той е измислил нещо по-добро - план за развитие на осем небостъргач, известен като Vysotki . Официалният постановлението започнало през януари 1947 г. и строежите бяха избрани за първите девет месеца на годината. Както беше отбелязано, Сталин изглежда имат много специфична представа за това къде ще се намира всяка от високото, и процеса на подбор остава поверителна. Също толкова любопитен, Сталин отбягвани архитектурния установяване - по-специално на неокласическия възрожденски архитектите от Санкт Петербург, и Russky Съвременните архитектите от Москва - и спечели комисия на небостъргачите на един млад и сравнително непознат поколение архитекти. В много случаи Сталин провежда конкурси за най-добър дизайн и припокрива комисията по назначаване собствения си избор. Тези, достатъчно късмет, за да бъде предоставен на Комисията не са гарантирани творческа свобода, за Сталин настоява за окончателния дизайн и е прям за които статуи на архитекта избран за екстериора на сградите. В действителност, има едно нещо, върху която Сталин е бил особено настоятелен: всеки небостъргач трябва да има кула с петолъчка.


image
Bridge водеща до църквата на Христос Спасителя, някогашната сграда на Двореца на Съветите и най-големият открит басейн в света © Andrew Гоф


Towers и пентаграми

Популярна литература изобразява Сталин като Сатана, и петолъчка, или пентаграма, че той настоя да коронясаме небостъргачите с окултна символика, която представлява дявола, когато се гледа с главата надолу. The петолъчна червена звезда, по-специално, е типичният символ на комунизма, червено е цветът на социализма и на пет точки, представляващи пет пръста Работа на човека. Заедно с сърп и чук, на петолъчна червена звезда маркови Съветския съюз по време на управлението на комунистическата партия. Звездата представена мъжката потентност на Червената армия, докато сърп и чук, представено на женската страна на хармонично общество. Един класически пример за ранно сталинистка архитектура, Театъра на армията Red е построен във формата на звезда с пет лъча от архитекти, K. Alabyan и V. Simbirtsev, и с най-големия етап в Европа. В акт на символична гений Сталин поставя на петолъчна звезда в топ центъра на кръговото Metro линия, очевидно, но все още не обърна внимание, акт на умишлено езотерична умисъл.

Петолъчна червена звезда е популярен символ по време на Руската гражданска война и Руският марксист, основател и пръв ръководител на Червената армия, Лев Троцки (1879 - 1940), подсилва неговият мъжествен аспект, когато той публично отнесен до него, тъй като " Цървена звезда на битката ". Символът остава емоционален и много страни са забранили кадъра поради убеждението, че капсулира "тоталитарна идеология". Повечето, обаче, признават петолъчна не като звезда на съветската изобретение, но като пентаграм, древна и свещена форма, която е използвана в Месопотамия и много култури и религии след това, включително питагорейците в древна Гърция и днешния Neopaganism. Идеята на Сталин строеше своята Вавилонска кула (като тази в Месопотамия) и го доливане с петолъчка, изглежда абсолютно съвпадение. Подобно на нацистката партия, която по същото време беше приета древния и доброжелателен Символът на свастиката като емблема на техния режим, Сталин избра древен символ, пентаграма, като емблема на своята епоха, диктатура и култ.

Следва да се отбележи, че петолъчната звездите, които оглавяват небостъргачи на Сталин са златни, която се различава от традиционните петолъчна червени звезди, които в началото на по-стари руски сгради в Red Square, като Кремъл. Може ли това умишлено отклонение е опит да се представят на златната ера на човек? Идеята не е толкова пресилена, тъй като първо се появява.


image
Въздушен оглед на пет едностранно Red Army Theatre/Червен щит на Ротшилд/ Сталин                                                                                                                            Някои твърдят, че при строителството на небостъргачи Сталин използва при инженерство стоманени рамки, като седем метра дебела рамка на Московския държавен университет, и че това е истинската причина, те не са били по-високи; те са твърде тежки. В резултат на това търсенето на работна ръка и суровини, които едновременното изграждане на осем небостъргачи пуснат на Русия неблагоприятно повлияни при градско развитие. Така например, през годините 1947, 1948 и 1949 г. в Москва изградена общо 100 000, 270 000, и 405 000 квадратни метра на жилища, докато през същия период небостъргачи Сталин надхвърлиха 500 000 квадратни метра и по-висока цена.

Московския държавен университет (MSU) е първият и най-големият от небостъргачите на Сталин, като са изградени в септември 1953.

Въпреки, че са най-отдалечени от центъра на града, Университета е най-видно място поставя на небостъргачите на Сталин. Построен на Sparrow Hills, университета е разположен в центъра на значителен завой на река Москва, и намеква за допълнителни трасета. Небостъргачът е построен от Лев Rudnev, а високите етажи на архитект в рамките на партията, който също е проектирано в Двореца на културата и науката във Варшава между 1952 г. и 1955 - подарък от Сталин да полския народ, построена в класически сталинистки архитектурен стил.

Rudnev бе поет от Борис Iofan, който е изготвил проект за небостъргач твърде близо до склона, грешка, той отказва да признае и което му коства работата. Коригиране на неправилни изчисления Iofan е, Rudnev поставен Университета на още 800 метра от скалите. На 787,4 фута (240 метра) високи, Московския държавен университет е най-голямата сграда в Европа. Конструкцията на сградата е извършена най-вече от страна на германски военнопленници и възлиза на над 14 000 във всички. A зловеща легенда разказва за работници, живеещи на двадесет и четвъртия и двадесет и петия етажи и изграждане на шперплат планери, които яздеха към смъртта си в отчаян опит да избяга репресивната си съдба.


image
Три от Сталин Седемте сестри Towers и Кремъл © Andrew Гоф


Небостъргача насрочен след Московския държавен университет не е бил построен. Разположен в близост до Червения площад, Zaryadye Административна сграда щеше да е втори от осем небостъргачи и най-централно разположен. Това, което прави неговото изоставяне на етапа на фондация толкова трагично, освен компромиса на генерален план на Сталин, е, че през 1947 г. средновековния квартал, известен като Zaryadye, най-старото търговско селище извън Кремъл, беше заличен, за да направи място за колосалната 32-етажна, 275-метрова небостъргач.

Дмитрий Николаевич Chechulin (1901 - 1981), е известния архитект, който на младини е бил един от 12-те финалисти за провалената дворец на проекта Съветите, и който по-късно проектира зрелищните станции на московското метро, ​​е изготвено специално за работа , Две десетилетия по-късно Chechulin бе присъдена на Комисията за изграждане Rossiya Hotel на същото място. Четиридесет години по-късно на хотела е била разрушена. Любопитното е, че небостъргачът щеше да е единственият, без петолъчка на върха. The Zaryadye административна сграда е била проектирана с планетата Земя, изобразена на върха на кулата.


image
Непостроената, осми сестра: на Zaryadye административна сграда                                                                                                                                                        Построен през 1953 г., на височина 198 м и 34 етажа, Hotel Ukraina (на Radisson Royal Hotel от 2010 г.) стана вторият най-високите небостъргачи в Москва и остава най-големият хотел в света за повече от две десетилетия. Нейните архитекти, Аркадий Mordvinov и Вячеслав Oltarzhevsky, са водещи съветски експерти по стоманени рамки строителство, които, в резултат на настояването на Сталин, че сградата да бъде поставен на точното място в близост до река Москва, въведена иновативна техника за копаене под нивото на водата , като се използва система за задържане на вода, която се използва периметър на потопени игла помпи.

image
Хотел Ukraina © Andrew Гоф


172-метров, 27-етажна небостъргач, известен като Министерството на външните работи е построена от руски архитекти, VG Gelfreih и AB Минкус, между 1948 г. и 1953 г. Подобно на другите, Сталин се намеси и промени елементи на дизайна , най-вече в последната минута добавяне на метален шпил, който ще подкрепи петолъчна звезда.

136-метров, 26-етажна небостъргач, известен като Leningradskaya хотел (хотел Hilton от 2008 г.) е проектирана от Леонид Поляков и се намира на площад Комсомолская, в сянката на сталинисткия жп гара със същото име. Късно Поляков е лишен от 1948 Сталин награда, когато критиката е изравнена, че интериорът е разточително проектирана.

В 176-метрова небостъргач, известен като Kotelnicheskaya преграда Сградата е построена с 22 функционални етажа. Деспотичната структурата отново е проектирана от Chechulin като елитни жилища, и държи на разграничението, че му е построена на място, където Сталин е наредил на вливането на река Москва и Yauza реките да бъдете пренасочени.

В 160-метрова, 22-етажна Kudrinskaya Square Сградата е проектирана от Михаил Posokhin (старши) и Ашот Mndoyants и е предназначен за разполагане на луксозни апартаменти за съветските културни лидери. Последните два етажа на небостъргач се казва, че са били предназначени за КГБ служители, които шпионирали близкото посолство на САЩ.


image
Kudrinskaya Square © Andrew Гоф


На 133 м и 24 нива, Red Гейтс административна сграда е най-малката от Седемте сестри. Проектиран от уважавани московското метро дизайнер, Алексей Душкин, небостъргача включва обичайното кула с петолъчка. За пореден път, Сталин настоява за място, което не беше идеално; мястото е било известно, че се движи като замръзнала почва размразени, и така сградата е построена с преднамерена наклон, за да се компенсират сезонните колебания. Изпълнителите щедро, когато затопляне на почвата чрез изпомпване на гореща вода и небостъргача сега се накланя на другата страна - не е идеално за голям строителен проект от всеки участък на въображението.

Какво означава всичко това?

При тестване на хипотези, човек трябва да се прилага като бръснач на Окам, или идеята, че най-простото обяснение е необходимо да бъде изчерпана първо, преди да се продължи по-необикновени алтернативи. С оглед на това, ние трябва да признаем факта, че 1947 е 800-та годишнина от Москва. Може осемте небостъргачите просто са били в памет на всеки век от знаменит миналото на Москва? Обяснението е логично, тъй като прави факта, че осмият небостъргач е един от последните, които трябва да бъдат конструирани и никога не е завършен, поради политическата пренебрежение към Сталин след смъртта му. Така че, един ще им бъде простено, че попита, къде е тайната?

На повърхността единственият реален мистерията защо Сталин пое тази активна роля в изграждането на небостъргачи, и настаняването им, особено в момент, когато войната заплашва самото съществуване на Русия. Фактът, че Сталин разстрои реки и сринат историческите квартали и паметници, с цел изграждане на кулите ни подтиква да поне да разгледа възможността, че той има скрит дневен ред.

Москва екскурзоводи да се гордеят със споделяне, че небостъргачите са построени над енергийните точки. Други твърдят, че Москва е част от свещената енергийна мрежа, свързване с други енергийни горещи точки в други градове по света. Фокусирайки се върху по-явното доказателство, ние знаем, че Сталин изготвено първата линия на метрото, за отразяване на залез линията на средата на зимата, и след това се добавя кръгова метролиния, с 12 спирки, поставяне седем небостъргачи в него, и петолъчна звезда директно на върха в под формата на театър Red Army. Този дизайн, петолъчна звезда в кръг, е на обща сталинистката епоха проектирането, особено в метростанциите сталинистка на кръгова линия, и внушава възможността петолъчна звезда може да бъде кодирана на земята през Москва, не само над кръга.

Аз погледнах за изравняване на всички видове между осемте небостъргачи, и недоносен дворец на руснаците, но никой от тях не се разкрива. Какво да изглежда интересно, особено като Сталин се счита за Слънцето, и искаше да бъде погребан в Двореца на руснаците, е, че осемте небостъргачи биха могли символични представители на осемте планети се въртят около Слънцето, т.е. Двореца на Съветите. Тази хипотеза е интригуващо, особено след като Москва река, която се вие ​​около небостъргачите, може да представлява Млечния път. Разочароващо, настаняването на осемте небостъргачите не съвпада с нищо в небето по това време, или по някакъв друг период в историята на Москва. И все пак, за сценарий остава една интригуваща възможност.

Друга идея е да се проучат и терминът "Седемте сестри", защото макар то изглежда по западен описание на небостъргачите, той се позовава на някои съответната митология. Политическата позоваването на второ тайна на Фатима, сподели по време на предполагаемия привидението Въведение Богородично в Португалия през 1917 г. - и по време на изкачване на Сталин на власт, и издаването на втория тайната през етапа на планиране на небостъргачите на Сталин - могат да подсказват, че небостъргачи бяха забулени позоваване на Седемте Страданията (значими събития), Въведение Богородично, който, както си спомняме, вярвали, че Русия трябва да се превърнат в непорочното сърце.

Фразата, "Седемте сестри", е и името на звезден куп в Плеядите, и в гръцката митология тя представлява спътници на Артемида. Може би най-показателно е, като се позовава на хесперидите, нимфите (често се смята, че са били седем на брой), които следят за магически градина, съдържащ златните ябълки на безсмъртието. Това е интригуващо, за King Atlas, който е заслугата за създаването на свят, и астрономия, имаше седем дъщери, които са известни като "хесперидите", и това е тяхна отговорност да са склонни към Дървото на Живота, където златните ябълки на безсмъртието нараснаха ,

image
Kotelnicheskaya преграда Building © Andrew Гоф


Предизвикателство за тази хипотеза е фактът, че Сталин е планирал за осем небостъргачи, не седем, въпреки че възможно обяснение е, че само седем са били предназначени да съществуват вътре в свещения кръг, който (в тази рамка) представлява градината на безсмъртието - Москва символично стане Аркадия, небесния рай на Земята. Не забравяйте, че името на първичния пръстен около града е "Garden Ring". И, което е повече, дракон / змия от името на Ladon се казва, да бъдат преплетени около Дървото на Живота в градината на хесперидите, работата му е да защити златните ябълки на безсмъртието. Може да се каже, че в очите на Сталин Ladon е река Москва, и че символиката на Ladon, пазител змея, включени в Московския държавен университет, тъй като охрана на входа на древния корпуса на града в далечината.

Броят седем също се свързва с безсмъртие. Това е интересно, защото, когато се свързваме всеки небостъргач мълния, или дракон, се появява под формата на обърнато номер седем. Болт на мълния е очарователно възможност за символ руна за мълния представлява сила, контрол и магия. Synergy или намерения, символиката припомня седемте гръмове и червеният дракон на митология със седем глави. Има и седем корони в Библията. Може би най-показателно, художникът,, известен с работата на Джон Сингър Сарджънт е, Atlas и хесперидите , има човек в кръг, държейки Земята на гърба и раменете му, докато седем нимфи ​​лежат около него. Освен това, обърнато седем - и две седмици, когато се умножават заедно се равняват на 49, броят на дните, необходими на душата, за да се преродят след смъртта, според Тибетската книга на мъртвите. Други сродни сдружения на двойното седмината са на гръцкия бог Пан, козата, създател и разрушител, чийто брой е 77. зимното слънцестоене се управлява от коза, т.е. Козирог, Съветският съюз - в Съветския съюз, астралното диаграма на Слънцето е в Козирог. Броят седем-често се свързва с владетели, като Месопотамия бог Енлил. Сталин се опитва да предаде, че той също е бог?


image
Когато е свързан, направете небостъргачи Сталин образуват обърнат седем, мълния или дракон?


Въпреки поетично, но е малко вероятно, възможността на хипотезата Hesperides, бях удивен, че са намерили подкрепа за теорията вътре в Leningradskaya, един от последните на небостъргачи Сталин да бъде завършен. Въвеждане на сграда, която е проектирана да бъде хотел, и което е било вярно възстановена през 2008 г., е равносилно на въвеждане на храм. Веднага на пода пред вас са две пет лъча звезди, насложени един върху друг и образуващи десет лъча; окултен и масонски символ, който подсказва, че човекът не е възлязъл като звезда, перфектно в очите на боговете. В десет лъча звезда е също символ на Бафомет и е свързана с друидите и други древни духовенство. Той също така представлява Козирог, Сатурн, десети дом. Той символизира сила, благоденствие и хармония с естествената царство; идеалният символ на идиличен градина. Над десет лъча звездата е със стъклен покрив, който е на дъното на пирамидата и се простира през външната част на хотела.

image
В десет лъчева звезда на входа на Leningradskaya хотел © Andrew Гоф

След това се преминава през позлатена порта, предназначени да наподобяват златните врати на катедралата Verhaspassky в Кремъл. Това е мощен символизъм, за кулата Verhaspassky е построена през 1491 г. по време на царуването на Иван III, и служи като портата, че всеки шествие от Кремъл трябва да премине. Портата е била почитана като свещена и мъжете е било забранено да преминават през на кон или докато носите hats.In този контекст, не е изключено, че Сталин се опитва да улови наследството на Атлантида, която се претендира, че е бил град на Златния Гейтс и спокоен цивилизация, точно както бе предвидено Москва. От тук един протича в лоби силует от втора златна порта, създадох от камък е толкова рядък, че може да се намери само на едно място в Русия (или света, за този въпрос), и която притежава богат златист мрамор цвят. Издълбани от портата са златните ябълки на безсмъртието, заедно с друга овощна градина. Изображенията са намерени в целия хотел и винаги са златни - точно като петолъчна звезди на всички небостъргачи Сталин. От тук се влиза в асансьора и символично се издига към небето. Скрити от двете страни на асансьорната шахта са две бронзови полилеи, които се издигат чрез вита стълба в продължение на много етажи, печелят ги споменавам в книгата на Гинес за най-дългите бронзови candeliers в света - нещо като Дървото на живота версия на Яков Ladder. И в балната зала стенопис на небостъргача е показан сред един идиличен градина.

Цвят злато доминира най-автентично ремонтирани небостъргач на Сталин; и не само цвета обозначи мъдрост, духовност и богатство, той представлява вечност, като символизира днес от сватбарски оркестри. Той също така представлява вечност, осветление и Слънцето!


image
Златен гранит на втората порта, златните ябълки на безсмъртието и на небостъргач като част от идеализирана градина © Andrew Гоф                                                                                                                                 Символиката на безсмъртието, и седемте нимфи ​​на Есперидес като седемте кули в спокоен градина пръстен на Москва, е съблазнителен, но има и други признаци, че безсмъртието е една тема, която Сталин се опитва да предаде, ако не се постигне. Както видяхме, най-великите мислители на времето на Сталин са били обсебени от идеята за възкресение. Те също търси нов език. Може би, че диалект са били технология? Може технология са били визия на Сталин за възпоменание Москва и се immortalising в този процес? Ако е така, има ли още едно доказателство за стремежа му за тази задача? Отговорът е да, или поне така изглежда.

Както вече споменахме, Сталин е направил нещо странно през 1928 г., годината на петдесетия му рожден ден. Движеше си рожден ден преди една година и три дни 18-21 декември зимното слънцестоене; най-краткия ден от годината и денят с най-мощен символ на възкресението в нашия календар. За да се разбере мотивацията му трябва да се върнем към Московския държавен университет, първият от небостъргачи Сталин. Имах щастието да посетите небостъргач на 20 декември и забелязах, че посред зима залеза падна точно отгоре и върху Червения площад в далечината. Имах предчувствие, а на следващата сутрин, на зимното слънцестоене, аз посетих Red Square и потвърди, че зимното слънцестоене слънцето не само издигна над Червения площад, тя сияеше на Ленин и гробници на Сталин. Всеки граничи стената на Кремъл, който е проектиран с Irminsul-образни извивки по протежение на върха, древен символ на защита, която е включена в Кносос, Крит, за да защити морските търговци от уроки.

По-късно същия ден посетихме Музея на архитектурата и учи стари карти на града. Това е лесно да се види как произнася зима изгрев линия всъщност е бил. Московския държавен университет е маяк, че Слънцето преминава, тъй като символично импрегнира недвусмислено вулва-образен завой на река Москва, на път за гробницата на Ленин. Кремъл, заедно с гробницата на Ленин, се намира в пресечната точка на изгрева и залеза на зимното. Символиката на възкресение не би могло да бъде по-силен.

image
Зима изгрев на Червения площад. © Andrew Гоф


Консултация с един приятел, известен астролог, при условие сътрудничи прозрение. Без раздаването ми хипотеза, попитах аз, че да астрологически значението на 13:00 на 12 септември 1947 г., точно един час, в който Сталин е поставил основите камъни за всеки небостъргач. Тя разкри, че времето се оказа уникален и оптимална възможност за майстор власт да разкрие скрит, но мощен, план. Мощен връзка с Сатурн и Плутон, добави тя, означаваше, че обществото може да бъде контролирана и манипулирана. Хората щяха да обичат това, което е създадено в този момент, но силното влияние на Юпитер ще се гарантира, че подземния поток ще отиде незабелязано; идеалното време да се въведе нова религия.

Обяснението отекна, все още е ирония, защото през 1928 г. Сталин въведе политика твърда линия в областта на науката, която се превърна в официалната линия на съветската астрономия от 1931 г. и въведена политика, която "астрономия трябва да служи идеология и икономика". Накратко, съветската астрономия трябва да поддържа сталинисткия режим. Това е довело до това, което са известни като 1929-1930 и 1936-37 чистки на съветските астрономи, когато най-добрите руски астрономи са били арестувани и обвинени в контрареволюционна дейност и участват в една фашистка, терористична организация, с намерението да заговорничат срещу правителството , Обвинените са поставени в лагери, убит, или и трите. Но сега Сталин прегръщаше знанията на древна наука. Той е действал в съответствие със звездите и банкирането на тяхната благосклонност, за да се осигури неговото безсмъртие.

image
Карта на Седемте сестри: 1 е Московския държавен университет; 5 (Дворец на Съветите) и 6 (осми небостъргач) никога не са били построени                                                                                                                        Заинтригуван, аз попитах за вникване в защо Сталин променя неговия рожден ден на петдесетия му рожден ден, на ден историците посочват като начало на неговата "култа към личността", в началото на медийна кампания, за да обрисуват Сталин като по-голям от живота супергерой. Чрез преместването си рожден ден напред от година и три дни тя добави, Сталин променил графика си драстично. Той не би повярвал, че той е променил съдбата си. Чрез промяна на рождения си ден, луната променя от Libra на Овен, който във връзка с Сатурн в Овен, представлява контрол, неоспорим авторитет, диктатура и безстрашен воин. Като че ли това не е достатъчно, тя добави, че Слънцето във връзка с Козирог Асцендент гарантира, че светът вижда своя "лек" и "почита" го като Слънцето Освен това, Венера в Скорпион, в десети дом, гарантира, че обществената стойност работата си и че той е обичан, но, в същото време, тя му позволява да извършва тайни планове. Най-остро, чрез преместване на датата на рождения си ден преди една година и три дни и на зимното слънцестоене, Сталин е промяна на естествения си рождена карта, която включва слънце в 26 ° Стрелец, и от него се движат 3 ° той отразяваше зимното слънцестоене подравняване на 29 ° на Стрелец. До себе си за създаване както на Слънцето, Сталин е символично въвеждането му възкресение. Онзи и недвусмислен лидер на Русия заеми от древната традиция на умиране и връщане от подземния свят три дни (и 3 °) по-късно, в този случай на 21, всяка година, като по този начин се гарантира неговото безсмъртие/прераждане в матрицата без развитие/.
image
Но акциите Сталин в руския мистицизъм/сатанизъм/не го освобождават от неговите многобройни зверства. Тя просто поставя в перспектива, също както много световни лидери преди и след Сталин гледаха отвъд светското към свръхестественото вдъхновение и насоки - особено търсенето на безсмъртието!                                                                                                                                                                          andrewgough.co.uk/stalin-2/                                                                        



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725510
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930