Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 11:00 - По следите на арийските ни корени - I част
Автор: skorzeny Категория: История   
Прочетен: 21561 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 16.09.2011 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българските руни и нордическите руни - нещо повече от обикновено съвпадение ???

Наблюдавайки тази снимка, в главата ми веднага възникват асоциации, свързани с историята на древния род Дуло, положил началото на първите български държави още 15 000 г.пр.н.е. или 33 000г.пр.н.е. според Стефан Цанев. Вижте най-добре сами.

image

Това са известните прабългарски руни, обединени в една розетка, открита в Плиска през 1961г. Всеки един символ е ясно обяснен. Всеки един от символите представлява една от седемте планети, които били известни на предците ни. Всяка една планета владее определен ден от седмицата, като първият час от даден ден, владян от дадена планета, принадлежи пак на главната за този ден планета. Всеки властелин на следващия час се определя обратно на часовниковата стрелка.

image
 
Централният символ IYI има няколко значения, всяко от които се препокрива с предишното - това е символът на Тангра, символът на рода Дуло, изобразява сакралното число 7 за прабългарите. Според едни се чете като ИУЙ, а според други като ЮВИ, което ЮВИ после се прибавя към титлата КАН, КАНА СЮВИГИ - владетелят, поставен от бога.

image

Викингите са северните германи, наричани още НОРМАНИ - северняци. Те първи откриват Америка, Гренландия и тн, и тн. Те също боравят с руни, които според тяхната легенда са дарени на върховния им бог Один, след като е висял обесен на дървото Игдрасил няколко дена. Игдрасил е дървото, което представлява света според викингския мироглед - короната на дървото е викингския рай - Асгард - град на боговете и на загиналите в битка воини, центърът на дървото е Мидгард - светът на хората, а корените е викингския ад, който е владение на Хела, дъщеря на бога на злото и пакостите и същевременно доведен син на Один - Локи.

Игдрасил- световното дърво според викингите-image

викингски руни-image 



български руни-image


Руните, както сами се убедихме, се срещат не само при нас, но и при северните народи. Макар и да не са едно към едно, ясно се виждат няколко символа, които толкова си приличат, че е просто грехота да не се обърне внимание на това събитие.
Много ясно се вижда, че начина на образуване на нордическите и българските руни е сходен.
image

Викингите се считат за най-чисти представители на АРИЙСКАТА раса. АРИЙСКИ идва от санскрит и означава БЛАГОРОДЕН, ЧИСТ-РАСОВО ЧИСТ, ВЕЛИК. В арийските корени на българите няма никакво съмнение - прародината ни е в планините Памир и Хиндокуш, като, разбира се, не всички арийски племена са продължили към Европа, такива е имало и на изток чак до Индия, където е основана Бактрия, българска държава, както и ИДЕЛ - съюзът на седемте арийски племена, сред които фигурираме и ние, още през 15 000 г.пр.н.е. ИДЕ-седем, ЕЛ-племе.

Това е само първата част от това мащабно изследване и от още неразкритата и забулена в мистерия история на арийските българи, т.е. на нас самите.

Част втора следва...






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Добавка
16.09.2011 20:27
Викингите някога са били Скити и Гети,понеже името Скандинавия,което самите те са сложили на новата си земя,означава Сканди- Новия /Сканда Новая,Скинта Новая,т.е.- Скита Новата или Нова Скития,без носовката в средата на думата/.
А всяко древно название съдържа в себе си част от скритата за днешните учени истина,но нашата задача е да я намерим и да я посочим на хората,за да знаят своя древен Български произход и да не се срамуват от него,а да се гордеят! Относно руните имам и едно наум,което още не е дошъл редът да го разкрия.
цитирай
2. solinvictus - Къде е доказателството, че е знакът ...
17.09.2011 21:08
Къде е доказателството ,че е знакът на Тангра?
Това ,че е намерена в Плиска не значи ,че е "прабългарска".
По тая логика трябва да сме гптяни ,щото са намерили скарабей,а?
Ако покажеш оригинала ще забележиш че знакът "IYI" не е така оформен както е на това търговско копие което си показал?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: skorzeny
Категория: История
Прочетен: 76906
Постинги: 4
Коментари: 14
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031