Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2017 20:07 - БСП се обяви за нова данъчна политика по доходите.Социалистите ще обсъдят на конгреса нов програмен документ за управление на страната
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 23. Октомври 2017 , брой: 207 
БСП се обяви за нова данъчна политика. Неравенството и доходите са основна наша тема, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на XIII конференция на Софийската градска организация на БСП, който се проведе в събота. "Да се наддаваме за бюджета, кой повече ще предложи за повишаването на доходите, не е работещо. Това не е Женският пазар да се наддаваме. Това е държава. Това са принципи, които се градят по друг начин. Хайде тогава на конгреса да отворим и най-накрая да решим окончателно въпроса, може ли да бъдат решени неравенствата? Може ли да бъде въведен принцип на справедливост, чрез категорична промяна на данъчната система на България?", обърна се Нинова към делегатите на форума. БСП се обявява за необлагаем минимум, за прогресивен данък, който да запази средната класа и да помогне през данъчното облагане за повече доходи. Левицата настоява за семейно подоходно облагане на младите семейства и прогресивна скала на високите доходи. (целият текст на изказването на стр.10)
Макар и малобройна, групата на БСП се очерта като единствената последователна опозиция в СОС, заяви зам.-председателят му Милка Христова. Тя отчете, че социалистите са отправили 35 питания и са внесли 33 доклада. Христова припомни, че БСП е била против повишението на цената на билета за градския транспорт, против превръщането на минералните извори в научен център за изследване на минералната вода и презастрояването на града. По думите й съветниците от БСП са защитавали интересите на столичани във временните комисии по горещи и злободневни проблеми. Христова посочи преразглеждането на договора със "Софийска вода", състоянието на парк "Витоша", проблемите със завода за боклук. "Моделът Фандъкова продължава да се развива с пълна сила. Неговата визия касае само центъра и няма никаква перспектива за отдалечените квартали", подчерта Христова.
Зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Жельо Бойчев беше категоричен, че левите депутати задават политическия дневен ред на работа на НС. Целта ни може да бъде само една - свалянето на ГЕРБ от власт и възстановяването на нормалността и демократичните ценности в страната, заяви той. "БСП хвърля много енергия в парламентарната дейност, но невинаги това е достатъчно, за да решим проблемите. Необходимо е да ангажираме всички структури на партията", посочи Бойчев. Той даде пример с подкрепата, която ПГ е оказала на протестиращите служители от "Емко" и "Дунарит". "Оттук нататък до изборите трябва да покажем по много ясен начин механизмите за управление на София и отговорността, която носи ГЕРБ за това. Трябва да посочим конкретните виновници за тежките проблеми в града", призова Бойчев. "БСП се явява своеобразен гарант на свободата, на правото да имаш мнение. На правото да го изразяваш свободно. БСП е защитник на гражданските права. Показахме това ясно и категорично, като застанахме зад всичко, което прави Елена Йончева", подчерта Бойчев.
Близо час продължи дискусията. Скандали нямаше. Изненадващо Румен Овчаров се отказа от изказване. Той се беше записал да говори преди Корнелия Нинова. Все пак Овчаров не спести упреците си към нея. На влизане в залата, той отново коментира пред медиите, че тя слуша само определени хора от БСП. Овчаров обаче призна, че Нинова още има позитив, който може да бъде използван от партията.
Според Янаки Стоилов БСП е отстъпила от предизборната си платформа по време на местния вот. Той настоя на заседанието на конгреса да бъде предложен нов програмен документ, който да получи одобрението на партията, за не се допуска при различни ситуации "да се движим ту наляво, ту надясно". Трябва той да бъде разглеждан като основа за започване на дискусия за формиране и обявяване на нова алтернативна политика, подчерта Стоилов. Той не приема, че не бива сега социалистите да се занимават с партията си. Точно сега му е времето, защото през 2018 г. няма да има избори и тя е времето за укрепване и развитие на БСП, смята Стоилов. Той предложи парламентарната група да се заеме отново с формулирането, а по-нататък с реализирането на нова социално-икономическа политика, свързана с големите енергийни и трансгранични проекти и освен европейските фондове да се обърне внимание на проектите, които идват от Русия.
Д-р Емил Райнов попита ръководството на БСП защо се страхува да поиска вот на недоверие на правителството. "Преди имахме 39 депутати и го правехме, а сега те са 80. Или ни е страх да не разсърдим някого? Цялата ни опозиционност е епизодични прехвърчания на искри, основно от представители на гражданската квота. Че това, което се случва в Хасково, не е ли същото навсякъде?", попита риторично Райнов. Той попита защо никой не говори за това болниците да не бъдат търговски дружества, а Здравната каса да се демонополизира. Ние против плоския данък ли сме или не, обърна се към залата Райнов.
В реплика Нинова отговори на Стоилов и Райнов, като отрече БСП да се е отказала да маха плоския данък. Тя коментира, че предложението за две скали на данъчно облагане преди изборите уплашило хората, че им вдигат данъците.
Общинският съветник Николай Николов разкритикува действията на Националния съвет, като го нарече немощен. Той прочете декларация от името на социалистите в район "Красно село", в която те изразяват безрезервната си подкрепа към Нинова.

Калоян Паргов:
Битките да са на принципа "Един за всички, всички за един"

"Скандалите в БСП не са на идейна основа. Битките в най-малкото село и в най-големия град трябва да се водят на принципа "Един за всички, всички за един", заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. Той е категоричен, че до следващите местни избори партията трябва да изготви солидна програма. Паргов обяви, че на среща с Корнелия Нинова партийните секретари са поставили за цел да търсят личност за кмет на София като Румен Радев.
"Алтернативата не е само да отстраним ГЕРБ от власт, а с какво ще направим държавното управление по-различно от сегашното. Да показваш само греховете на управляващите не е алтернатива", посочи Паргов. Според него спадът на доверието към управляващите не прераства в автоматична подкрепа за БСП. "Въпреки че управлението не е в кондиция, ние от БСП дали сме готови да управляваме? На този етап победата ни на следващите почти сигурни предсрочни парламентарни, европейски и местни избори изглежда несигурна. Подготвени ли сме да управляваме с висок професионализъм?", обърна се Паргов към делегатите на конференцията. Отговорът на този въпрос съдържа три елемента, които смятам, че ние в Софийската партийна организация трябва още по-засилено да изпълняваме, макар че в момента в непълна степен се опитваме да дадем точния отговор на това. Първо да покажем, че искаме и можем да реализираме конкретни политики по различен от ГЕРБ начин", подчерта Паргов. Второто важно е да се подготвят цели и рамки за нови и различни политики, а третото е да се подберат и лансират екипи от изявени и доказани личности.


Жана Иванова е новият председател на Градската контролна комисия на БСП в София. Тя получи 114 гласа срещу 7 на другия кандидат Евгени Тарасов.
Иванова е член на Оперативното бюро на Общопартийната комисия и член на Градската контролна комисия.

Корнелия Нинова:
Организацията в "Красна поляна" е символ за цялата партия

"През тези 30 г. в нашата организация в "Красна поляна" дойдоха много хора, които станаха наши членове. Организацията е дала много стойностни имена, авторитети на БСП. Тя е символ за цялата партия, защото когато се каже организацията в "Красна поляна", това значи автентично силно и истинско ляво". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод 30-годишнината на организацията. "Тя е автентично лява, защото цени принципите ни на солидарност за равенство, за свобода, за любов към отечеството. Пожелавам ви да бъдете здрави и силни, защото и днес тези наши ценности са поставени на изпитание", подчерта Нинова. Тя връчи членски карти на 4 новоприети социалисти.
"Трябва да положим всички усилия, за да променим както "Красна поляна" и София, така и родината ни към по-добро. Да върнем на хората надеждата и вярата за достоен живот именно тук, в България!", призова председателят на БСП в "Красна поляна" Евгений Белий.
На събитието присъстваха зам.-председателят на НС Валери Жаблянов, лидерът на ГС на БСП в София Калоян Паргов, членът на НС на БСП Янаки Стоилов, областни и общински председатели, членове и симпатизанти на партията.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3069925
Постинги: 3519
Коментари: 2407
Гласове: 1313
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930