Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2016 17:48 - Руската буржоазия се отблагодари на Колчак
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1575 Коментари: 2 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 До неотдавна руската буржоазия е установила паметна дъска на маршал Манергейм- яростен фашист и борец срещу работническото движение. Естественно, възмущението на гражданите против това нищо не дало, а и не могло да даде, защотто руската буржоазия прекрасно разбира, какво прави.

Сега тя е решила да отиде по-далеч и да постави паметна плоча на още един от злите врагове на работническата класа и душител на трудовия народ на Съветска Русия, встъпващия против народната воля — адмирал Колчак. В оправдание на своите подли действия съвременните врагове на народа приводят това, че Колчак е участвал в полярни експедиции, бил е учен, воювал е с враговете на Русия, или също като с Манергейм, но още и учен-полярник.

На това ние можем да кажем, че СССР е дал на света не по-малко учени хора, отколкото царска Русия, напротив, даже повече! Още повече в царска Русия голяма част от учените хора са били от богатите съсловия и класи, с известни изключения, от които буржоазията обича както винаги  да прави правило ( да приравнява част към цялото). В СССР е било възможно да станеш учен, било е осигурено на всеки човек, защото социализма се стреми към това да развива всички способности у хората, да прави по-умни, силни и т.н. При капитализма възможност да получават качествено образование имат само шепа хора. Затова буржоата ни тикат в очите учени като Колчак, нищо че от средите на пролетарийте са излезли даже повече учени, а например полярника Амундсен помагал на гладните в Поволжието в 1921 година, защото разбирал, че новия социалистически строй е много по-прогресивен от стария, че той тика науката напред, а не я спира, като загниващия капиталистически строй. Така че, не отричайки възможните заслуги на Колчак в науката, все пак не трябва да се оправдават неговите зверства пред работническата класа на Русия, и следоватлно, целия свят. За пролетарийте той завинаги е влязъл в историята, като палач, угнетател и враг, като реакционен политически деятел, който се опитва да спре хода на историята и да я върне назад, както това направили съвременните великоруски буржоа и буржоата от всички постсъветски републики, обявяващи "екстремизма" за прогрес.

"Службата към Русия" — стара както и света уловка на буржуата. Служба на някакво абстрактно "отечество" се преподнася като висша добродетел. Но на дело царска Русия не се е явявала за пролетариата отечество. А се е явявала отечество само за буржоазията и помешчиците — това означава за съвременната пропутинска буржа. Затова и толкова постоянно за абстрактна "родина", абстрактна "държава", на защитата на която ни зоват нас днешните буржоа, които могат да се доконкурирват с чуждите буржоа до световна война. Но не съществува никакво абстрактно "отечество", което се явява Отечество за всички — и за експлоататорските класи и за експлоатираните. Държавата в класовото общество винаги се управлява от този клас, който към този момент е успял да завладее и държи в ръце средствата за производство. С помоща на тази държава управляващия клас охранява своята собственост от тази класа, която не притежава нищо. Такава държава е отечество само за управляващата класа. Затова, както не е имало и няма Отечество у пролетариите в романовска и путинска Русия, така няма и не може да има Отечество у буржоазията в социалистическите страни.

Но  да се върнем към Колчак. От малък той се е готвил вярно да служи на експлоататорите и вярно им служил в последствие. Когато се извършила Февруарската революция, той съхранил вярност кън прогнилото самодържавие. В това той достигнал до това, че през 1919 година отменил празнуването на годишнината от Февруари. Или бил е убеден реакционер.

Завладял властта в Сибир, той се обърнал за помощ към чуждестранните капиталисти и техните държави. Те естественно не успели да му окажат помощ (небезплатно, разбира се защото всеки буржоа винаги и във всичко търски изгода. "Времето е пари" — ето техния девиз!). Ето такива са нашите буржоа. На думи те са яростни "отечественни патриоти" (разбира се буржуазни), обвиняват болшевиките в "унищожение на отечеството" (известно какво), а сами са готови да отдадат колкото поискат земя и предприятия на "спасителите на Русия от болшевипкото иго". Страхът на Колчака пред възтаналите пролетарий е бил толкова голям, че той била в пет страни, надявайки се да събере цялата световна буржоазия за борба с болшевизма. А за това, как при правителството на Колчак буржоазията се разправяла с работниците и селяните — малко ли не знаят. Знаят това и нашите днешни неуважаеми путински и антипутински буржоа, но правят вид и внушават на остнааите, че нищо не било, постоянно викайки за "червения террор"(естествено, раздувайки мащабите на червения терор, забравят да кажаат, че той е бил отговор на белия терор. Забравят и за това, че червения террор е террор от страна на народа против неговите угнетители, а белия терор— това е терор от страна на шепа руско-чуждестранни буржоаз против народа).

Но и когато пролетариата достигнал до Колчак, тук той и се отблагодарил на своя "учен и благодетел и защитник на родината" с 9 грама олово. И у кого, освен на свалените експлоататори и техните подмазвачи, това не предизвикало огорчение.

Затова виждайки каква класа днес управлява в Русия, ние можем да кажем, че нищо удивително няма в поставянето на тази паметна плоча на Колчак. Още повече който се е постарал за разгрома на работническото движение, толкова повече шансове има  да се увековечи от руската буржоазия, която не забравя да почете своите събратя по класа и е готова във всеки момент да се възползва от техните методи за удавяне на работническото движение.

Но, както и тогавашните, така и днешните колчаци не могат за дълго да се задържат във властта, защото историята не обича дълго да стои на едно място. Тя върви напред и враговете на народа изчезват! И ако историята е народните маси с техните потребности и желания, то никаква буржоазия не може да се възпротиви на волята на народите, които поведени от революционния пролетариат ще построят нов свят — свят без експлоатация, угнетения и притеснение.

Товарищ Енот




Гласувай:
0



1. slavimirgenchev1953 - Ма си тъпо
08.08.2016 19:32
пролетарско ренде.
цитирай
2. raders - Eфъъъ, каква дивотия! А ти кои ми...
08.08.2016 19:43
Eфъъъ, каква дивотия! А ти кои мислиш, че са съвременните върли капиталисти в Русия а /и тук/? Точно така - сещаш се. Бившите върли комунисти станаха върли капиталисти. И експлоатират върло тази твоя работническа класа - вярно е. Абсолютни разбойници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660056
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031